Автошляхи України - «рекорди», яких не повинно бути

Щойно лише встиг  розпочатися новий 2020 рік, а вже маємо у державі цілу низку дорожньо-транспортних пригод, котрі, напевно увійдуть до сумної «книги рекордів», котру українці «пишуть власними» кров`ю та сльозами. Трощі, де рахунок розбитих вщент та понівечених автівок йде вже мало не на десятки, трапляються одна за одною. Найстрашніше є те, що ці інціденти забирають також і людські життя. Напевно робити щось із наведенням порядку на вітчизняних дорогах треба негайно, не чекаючи на нові «рекорди», яких не мало б бути взагалі.

 

У Рівненській області на трасі «Київ-Чоп» біля Дубна близько 4-ї ранку в суботу, 11 січня сталося ДТП за участю чотирьох автомобілів, в результаті чого постраждали три людини. Водій автомобіля «Dodge» виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з трьома автомобілями: «Chevrolet Niva» , «Renault Duster» та автомобілем «Renault Trafic».У результаті ДТП травмувалися троє людей. 13 січня Під Запоріжжям на одній і тій самій ділянці сталося кілька ДТП поспіль за участю 7 машин, серед учасників є співробітники поліції і ДСНС, а серед постраждалих - медики. Почалося все із того, що жінка з'їхала з дороги в кювет, викликала швидку і поліцію.

 

 У момент, коли медики надавали допомогу жінці, в їх автівку влетів легковий автомобіль (ВАЗ 21099), через що вони, у свою чергу, в'їхали в автомобіль поліцейських, які оформляли ДТП. На місце події викликали ще одну бригаду лікарів і ще один наряд поліції. Але вже за півгодини на цій самій ділянці сталася наступна аварія. Співробітник ДСНС, котрий  їхав на переатестацію в Запоріжжя власним авто, аби уникнути виїзду на зустрічну смугу, був, за його словами «вимушений» в'їхати в автомобіль поліції. Після зіткнення з поліцейською Toyota машину занесло, і  він вдарив ще одну машину. Правоохоронці кажуть, що ця аварія сталася передусім через недотримання швидкісного режиму.

 

Вранці 27 січня  поблизу села Дачне на Одещині сталося ДТП за участі 11 автомобілів та низка інших автопригод. Причиною аварії стала слизька дорога та погана видимість через туман. Наймасовіша аварія сталась просто біля заправної станції. Зіштовхнулися одразу десять авто. Офіційно поліція повідомила про двох загиблих та ще двох постраждалих, яких швидка забрала до лікарні. Під час удару пасажирка автівки «Логан» вилетіла з салону і загинула на місцы.  Трохи далі по трасі трапилося ще чотири аварії, і неподалік стаціонарного пункту поліції велика ще одна смертельна ДТП з рейсовим автобусом. Від удару загинув водій буса.

 

Ніхто не заперечує того очевидного факту, що погані погодні умови та дороги, що знаходяться у неналежному стані сприяють підвищенню аварійності у державі. Але маємо визнати – головним чинником тут є недотримання правил дорожнього руху самими водіями. Компанія «Українські системні інновації»  працює задля того, аби «прибрати» саме цю, найприкрішу причину дорожньо-транспортних пригод та покласти край прикрим та трагічним «рекордам».