Жодного смертельного ДТП в Україні! Нарешті це сталося…

16 лютого 2022 року вперше за багато років в Україні за добу не було зафіксовано жодної смертельної ДТП. За два дні кількість ДТП скоротилася на 46%.  Про це повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко на спецмарафоні до Дня єднання.

«За понеділок та вівторок число ДТП в країні скоротилося на 46%. Вперше за багато років для 40-мільйонної країни вчора у нас не було жодного загиблого в результаті ДТП. Позавчора був один загиблий. Якщо подивитися на тиждень тому, у нас за два дні було 13 жертв ДТП», - заявив Клименко.

Він також зазначив, що на тлі загрози вторгнення РФ особовий склад НПУ переведений на службу в посиленому режимі, що дає позитивні результати. «Перехід на службу в посиленому режимі дає вже перші плоди. Я хочу сказати, що за ці дні збільшилася кількість звернень громадян до Нацполіції - від 49 до 53 тисяч. Але в першу чергу - це інформаційні та консультативні звернення громадян. За два дні, 13-14 лютого, ми маємо зменшення злочинів на 23% - від 3 тисяч до 2,3 тисяч. Ми спілкуємося з нашими громадянами, що найголовніше - ми один одного чуємо», - зазначив глава Нацполіції.

Отже, як виявляється, ми можемо! Можемо бути законослухняними, поважати та берегти себе та один одного. Можемо дотримуватися Правил дорожнього руху і не порушувати їх, роблячи це не через страх покарання, а завдяки розумінню цінності життя та здоров’я кожного українця. Компанія «Українськи системні інновації» закликає: Давайте нарешті навчимося єднатися та суворо дотримуватися законодавства не лише перед зовнішньою загрозою, а кожен день – заради нашої спільної безпеки та добробуту, заради України!