«Герой парковки» осоромив Україну у Давосі

Минулого тижня весь світ спостерігав за надзвичайно важливою подією - Всесвітнім економічним форумом, що відбувався у швейцарському Давосі. Брали участь у цьому заході і представники України. Втім, як виявилось декого з них, напевно краще було б не  випускати поза межі нашої держави – аж доки не набудуть хоч трошечки елементарної культури, аби не шокувати європейців та не ганьбити власну батьківщину на очах всього світа!

 

Нині ж всесвітньою мережою «гуляє» фото та відео українця, який припаркував на тротуарі своє авто, приїхавши на ньому в швейцарський Давос на Всесвітній економічний форум, за його власними словами «просто з Києва». Чоловік, напевно забувшися де саме він знаходиться,  поставив свій джип Toyota прямо на тротуарі і безтурботно розповідав щось на камеру журналістам. Працівники ЗМІ звернули увагу, що на склі авто вже з'явився виписаний місцевою поліцією штраф - 120 швейцарських франків (близько 150 євро). Реакція порушника при цьому була абсолютно спокійною: «Мати чесна! Зараз підемо платити. Ну нічого страшного, що ж робити. Приїхали, побачили, а тут ось як. Ми тут тиждень вже, нічого не порушували, просто так вийшло, що сьогодні залишили тут машину...»

 

Після такого яскравого «виступу на міжнародній арені» геть природніми виглядають мало не щоденні повідомлення про дикі витівки таких самих персонажів, котрі вони вчиняють у рідній країні. Паркування автівок посеред пішоходних тротуарів, на велосипедних доріжках, дитячих майданчиках  та  у місцях проїзду громадського транспорту вже, на превеликий жаль нікого в Україні не дивує. «Видатними досягненнями» стають хіба шо зовсім вже шокуючи випадки, на кшталт масової трощі, що її вчинила 22 січня, в Києві дівчина за кермом автомобіля,  котра намагаючись припаркуватися біля супермаркету Novus розгатила шість (!) автівок. Що найцікавіше, після цього вона навіть і не думала зупинятися, аби якось вирішити питання із їх власниками...

 

Компанія «Українські системні інновації» закликає всіх українців дотримуватися цивілізованих правил паркування, аби не бути  загрозою для власних співгромадян та посміховиськом для європейців. Сьогодні ми працюємо над тим, аби «герої парковки» в Україні якнайскоріше стали ганебним минулим, а не бридкою повсякденною реальністю.