Тель-Авів: фотофіксація проти «двоколісного» безладу

Раніше ми вже повідомляли про купу  проблем із власниками двоколісного електротранспорту, із котрими вже зіткнулися у більшісті столиць Європи та про ті заходи, що тамтешні можновладці вимушені вживати із цього приводу. Аж ось «двоколісний безлад»  «дістав» вже й Тель-Авів. Ситуація, що склалася  у головному місті Ізраідю, змусила піти місцеву владу на рішучі та негайні кроки. Які саме? Зараз розповімо.

 

6 листопада у  мерії Тель-Авіву було принято рішення про створення спеціального підрозділу для контролю за дотриманням правил дорожнього руху тими містянами та туристами, що користуються електричними велосіпедами та самокатами. Підрозділ включатиме  25 міських інспекторів. До роботи вони встануть в січні 2020 року. Більше того,  посадовці із міської управи вже звернулися до  міністерства транспорту Ізраіля із проханням  розглянути можливість введення номерних знаків для електровелосипедів та самокатів. Наразі у Мінтрансі йде перевірка  юридичних питань, що пов`язані  із запровадженням такої новації.

 

Тим часом,  доки проблема очікує вирішення на урядовому рівні,  мерія Тель-Авіву звернулася до компаній, що займаються   прокатом електричних «двохколісок» із щирим проханням надати допомогу у виявленні порушників ПДР, котрі створюють неабиякі загрози на дорогах та у пішохідних зонах міста. Мерія пропонує оздобити  всі «легкі» транспортні засоби, що здаються в прокат, хоча б  міськими номерними знаками. Тим часом у боротьбі із дорожнім безладом у пригоді стає найкращий та найнадійніший засіб – фотофіксація порушників. Міські інспектори и мешканці міста, котрі сфотографували порушника, мають  відправляти світлини до мерії, де вони одразу ж стануть підставою для виписування чималенького штрафу.

 

Компанія «Українські системні інновації» нагадує: розмір вашого транспортного засобу та кількість коліс у ньому не  є приводом для нехтування правил дорожнього руху!  Українцям вже зараз варто набувати  «транспортної культури», не чекаючи на той момент, коли під пильним оком комплексів фото-та відеофіксації порушень ПДР в нашій державі опиняться всі учасники руху – аж до кожного власника самокату чи велосипеду.