День автомобіліста в Україні, як привід замислитися

27 жовтня в нашій країні  відзначили своє професійне свято — День автомобіліста і дорожника,   автолюбителі, далекобійники, працівники автотранспортних підприємств і всі, хто не уявляє свого життя без керма і дороги. Традиційно святкування припадає на останню неділю жовтня. Свято було затверджене в Україні в якості офіційного згідно указу президента України Леоніда Кравчука № 452/93 «Про день автомобіліста і дорожника». Виданого  в 1993 році. Потрібно відзначити, що в радянські часи ця дата стосувалася тільки водіїв, проте в Україні вирішили вітати в цей день як автомобілістів, так і працівників дорожньої сфери.

 

Компанія «Українські системні інновації» щиро вітає усіх кремувальників нашої країни та закликає сприйняти цю дату в якості привода для того, аби замислитися над тим, що є найголовнішим для всіх нас – безпекою дорожнього руху. Якраз до цього дня вітчизняні експерти вивчили статистику ДТП та визначили причини, через які найчастіше трапляются найбільші для усіх автомобілістів прикрощі – дорожньо-транспортні пригоди. Отже, згідно даних статистики, у місті найчастіше причиною ДТП є невдало виконаний водіями маневр, а на трасах – перевищення ними швидкості.

 

Занадто швидкий рух є також головним чинником, котрий перетворює дорожні пригоди на драми та трагедії із тяжкими наслідками. Тих, кого було збито на швидкості 20-30 кілометрів на годину шпиталізують, як правило із струсом мозку або пошкодженнями внутрішніх органів. Якщо транспортний засіб, під колеса якого втрапила людина, рухався на 35-45 кілометрів на годину, у потерпілого є всі шанси залишитися інвалідом назавжди. У випадку наїзду на людину на швидкості 60 км/годину живими лишаються  лише 12-18% постраждалих. Такі ж показники актуальні і для водіії та їх пасажирів – зіткнення із перепоною на швидкості 15-20 км/годину  за своїми відчуттями та наслідками дорівнює  падінню із стільця, 50-60 — с третього-четвертого поверху, 80 — с п`ятого-шостого поверху.

 

Компанія «Українські системні інновації» нагадує водіям – дотримуйтесь правил дорожнього руху і всі ваші дороги будуть щасливими! Ні цвяха, ні жезла, ні сльоти, ні диму, ні лютих морозів, ні дорогого бензину, ні нудних поїздок, ні важких відстаней. А головне – безпеки, безпеки та ще раз безпеки!