Україна: дорожня статистика більш, ніж сумна

Станом на 1 жовтня нинішнього року стали відомі нові статистичні дані від Національної поліції щодо стану аварійності на вітчизняних автошляхах. На превеликий жаль, порадувати вони аж ніяк не можуть. Кількість дорожньо-транспортних пригод і надалі залишається надзвичайно великою. А найгіршим у ситуації є те, що у надзвичайних пригодах на вілицях міст нашої держави,  її трасах та дорогах і надалі гинуть та  травмуються люди. Та й причини цих негараздів лишаються тими ж самими...

 За січень-серпень 2019 року в Україні сталося 100 236 ДТП, із них 15 893 з потерпілими, у яких загинула 1991 особа, а ще 20 218 людей було травмовано. Крім того, за вказаний період було зафіксовано 5369 ДТП за участю пішоходів, з них 4886 – з потерпілими, у яких загинуло 660 людей, а 4610 було травмовано. Як ми бачимо, 13,5% пішоходів, які постраждали в ДТП – помирає. Порушення  ПДР невблаганно забирають людські життя.

 На які покращання у цій царині можна чекати, коли вітчизняні водії і надалі ігнорують вимоги ПДР, зокрема, й найсуворіші з-поміж них? Так, в департаменті патрульної поліції України повідомляють, що її співробітниками  лише за період з 23-29 вересня за керування транспортними засобами у стані сп'яніння складено 1203 адміністративні протоколи. Тако ж там зазначають, що всього за згаданий тиждень винесено 33 399 постанови за порушення правила дорожнього руху.

 Навряд чи проблема може бути вирішена без застосування сучасних технологій та запровадження у державі суворого контролю, що буде здійснюватися за допомогою засобів фото- та відеофіксації порушень ПДР. Компанія «Українські системні інновації» наполегливо працює задля того, аби ці необхідні заходи могли бути втілені в життя якнайшвидче та зичить усім співвітчизникам безпечних та легких доріг.