Місце прокляте? Чи треба щось робити?!

Україну облетіла жахлива звістка – у Уцентрі Харкова на вулиці Сумській відбулася ще одна жахлива ДТП – 23-річна водійка Audi збила групу пішоходів на тротуарі. Фактично, аварія сталася на тому ж самому місці, де два роки тому трапилася одна з найбільш моторошних автопригод, котрі наша країна пережила за останній час. Вона вартувала шість людських життів. І ось – знову трагедія…

Як  повідомляє місцева поліція, аварія сталася 15 вересня о 22:47. Водій іномарки не впоралася з керуванням і автівка вилетіла в натовп на тротуарі. Під колеса легковика потрапили четверо жінок -  віком 27, 32, 47, 56 років. На щастя, за наявнми даними, вони отримали легкі тілесні ушкодження і були госпіталізовані в Харківську лікарню швидкої і невідкладної допомоги. Попередньо, водій легковика була тверезою. Напевно, вона просто так їздить.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова в центрі Харкова зіткнулися Lexus RX 350 і Volkswagen Touareg, після чого  перший вилетів на тротуар і врізався в натовп пішоходів. В результаті наїзду п'ятеро людей загинули на місці, шестеро – постраждали. Через тиждень один з постраждалих помер у лікарні. Дівчина-водій, яка була за кермом позашляховика, що влетів у натовп, була затримана. Нею виявилася студентка ХНУ імені Каразіна Олена Зайцева. Іншим фігурантом справи став місцевий підприємець Геннадій Дронов. 26 лютого 2019 року в Харкові Київський районний суд засудив обох водіїв до 10 років позбавлення волі. А 22 березня вирок був оскаржений адвокатом Геннадія Дронова – Сергієм Перепелицею. 26 березня вирок оскаржила і адвокат Зайцевої – Юлія Плетньова.

Отже, як бачимо, за майже два роки, що збігли із часів трагедії, котра вразила всю Україну своєю кривавою безглуздістю, кардинальним чином не змінилося нічого. Характер та обставини ДТП що сталося красномовно свідчать: по вулицях українських міст і надалі гасають ті, хто дозволяє собі грубо порушувати правила дорожнього руху, не дотримуватися швидкісного режиму, та й взагалі – кермувати так, нібито у державі не існує ані ПДР, ані відповідальності за  нехтування ними. Ба, може вулиця Сумська у Харкові – то якесь закляте місце і на допомогу треба кликати мольфарів, аби вони зняли наврочене?

Втім, є вихід, що видається набагато більш  вдалим – встановлення комплексів автоматичної фото- та відеофіксації порушень ПДР, котрі, зрештою, унеможливлять шалені перегони із людськими жертвами. Компанія «Українські системні інновації» робить все задля того, аби в жодному місті чи селі Україні не залишилося б таких «проклятих місць», котрі забирають людські життя і кожен мешканець нашої країни почував би себе безпечно та захищено у будь-якому її куточку.