Число смерті – чотири… Українці масово гинуть у ДТП

Ситуація на автошляхах України, на превеликий жаль, не дає жодного приводу для оптимізму. Моторошні аварії та автопригоди трапляються на них, практично, щодня. Найстрашнішим є те, що у цих надзвичайних подіях потерпілі гинуть навіть не по одному-двоє! Останнім часом в державі трапилося декілька ДТП, жертвами яких ставало одразу по четверо людей…

Так, 6 вересня на 108 кілометрі траси Київ-Чоп, поблизу повороту на село Теснівка Коростишівського району сталася смертельна ДТП – зіткнулися два легковики. Аварія забрала життя чотирьох юнаків. Як з'ясувалося, водій ВАЗ-2101, виконуючи маневр розвороту, не надав перевагу в русі Opel Insignia, який рухався по лівій смузі в напрямку Житомира. Через це і сталося зіткнення. В результаті аварії на місці події від отриманих травм загинули 26-річний водій і троє пасажирів ВАЗу, 2000, 2001 і 2004 років народження. Всі загиблі – жителі села Горіхового Коростишівського району. Крім того, в ДТП постраждали жінка-водій Opel і її двоє пасажирок. Жінок доставили в районну лікарню.

Два дні потому, 8 вересня вночі на автошляху «Харків-Симферополь», у межах Запорізької області, зіткнулися два легковики, внаслідок чого четверо людей загинули, ще четверо потрапили у лікарні. За даними поліції, водій Fiat Doblo виїхав на зустрічну смугу руху та скоїв зіткнення з автомобілем "ВАЗ-2104", що рухався в зустрічному напрямку. «Внаслідок аварії водій автомобіля "ВАЗ", мешканець Мелітопольського району 1983 року народження, та його дві пасажирки, мешканка Мелітопольського району, 1953 року народження, та громадянка Туреччини 1963 року народження, померли на місці події. Водій автомобіля Fiat, військовослужбовець 1984 року народження, був доставлений до лікарні, де від отриманих травм помер», - повідомили у поліції. Також у ДТП постраждало ще четверо осіб: двоє малолітніх дітей, жителів Мелітополя, та дві жительки Туреччини, що їхали у «ВАЗ». Їх госпіталізували.

На Харківщині за минулі вихідні сталося чотири ДТП із смертельними наслідками. : дві в Вовчанському районі області, одна — в Харківському, ще одна — в Богодухівському.Три аварії сталися 7 вересня: дві машини зіткнулися на автошляху «Харків–Вовчанськ», в районі села Зарічне Вовчанського району. 54-річний водій Daewoo отримав численні травми та загинув на місці. А у селі Симинівка Вовчанського району. 34-річний водій автомобіля Ford Scorpio збив пішохода, який загинув на місці. Також поблизу села Кринички Харківського району зіткнулися «ВАЗ-2107» і Hyundai Getz. 20-річний водій «ВАЗ» помер на місці, а 25-річного водія Hyundai в тяжкому стані доправили до Харківської міської лікарні швидкої допомоги. 8 вересня близько на трасі «Харків–Охтирка», неподалік села Куп'єваха Богодухівського району автомобіль Mitsubishi Pajero з’їхав у кювет і перекинувся. Пасажирка авто, 44-річна харків’янка, загинула на місці.

Ніякими словами не можна передати жах та біль від того, що відбувається. Та й чи потрібні тут взагалі якісь слова?! Ситуація вимагає негайних дій, що будуть спрямовані на докорінне покращання становища із дотриманням правил дорожнього руху. Найдоцільнішим з них було б якнайширше впровадження автоматичних комплексів фото- та відоефіксації порушень ПДР. Компанія «Українські системні інновації» без зайвої балаканини працює задля того, аби таке рішення могло бути втілене в життя найближчим часом.