Київщина – кривавий «терор» на дорогах триває

Попри всі намагання покращити ситуацію із порушеннями правил дорожнього руху (хоча б найгрубішими та найнебезпечнішими), столичний регіон України, нажаль лишається місцем, де почувати себе у безпеці навряд чи можуть як учасники автомобільного руху, так, навіть, і пішоходи. Лише останніми днями на Київщині сталися декілька ДТП, которі назвати інакше, аніж моторошними, неможливо. В усіх випадках загинули люди. Їх життя стали сплатою за недостатній контроль за суворим дотриманням ПДР.

 

Смертельні інціденти сталися в різних районах Київської області, що переконливо доводить – стан аварійності є вкрай високим у всьому регіоні, селах та навіть районних центрах.  Так, у Фастові невідомий водій, що миттєво зник із місця пригоди, збив дідуся, которий прямував у власних справах на мопеді  автодорогою Фастів – Дідівщина. Потерпілий віком 81 року загинув. Втім, основним місцем скоєння кривавих ДТП як і завжди, залишаються автомобільні траси. Складається враження, що  пересуваючись ними деякі водії взагалі забувають про існування будь-яких обмежень на правил.

 

У Васильківському районі на автодорозі Київ – Одеса, 63-річний мешканець Києва, що перебував за кермом Audi на виїзді з села Гребінки зніс вдвічі молодшого за нього чоловіка, которий, за словами водія, раптово з`явився  на  дорозі. Бідолага, що виявився мешканцем Миколаївської області, помер на місці пригоди від отриманих травм. Практично така сама аварія трапилася в Бородянському районі на трасі Київ – Ковель. 23-річний кермувальник авто Range Rover насмерть збив  іншого гостя Київщини - 40-річного жителя села Майдан-Лабунь Шепетівського району Хмельницької області, коли той перебігав дорогу. В результаті ДТП потерпілий загинув на місці.

 

Ще біільш трагіна ситуація відбувалася в Макарівському районі, на автодорозі Київ – Житомир, де 52-річний водій автомобіля Renault Kangoo, мешканець Києва, скоїв наїзд на пішохода. Особу потерпілого віком  приблизно 30-40 років встановити поки що не вдалося. Збитий автівкою чоловік помер на місці пригоди. Водія, котрий спершу втік із місця скоєного ДТП, згодом замучило чи то сумління, чи то страх перед покаранням – за тридцять хвилин  він повернувся на місце пригоди та зізнався в скоєному...

 

З дуже великим ступенем вірогідності можна припустити, що одним із головних чинників, которі призвели до загибелі потерпілих під час ДТП (а, напевно – і найголовнішим) стало недотримання водіями швидкісного режиму, встановленного для населених пунктів України. Якби вони рухалися із дозволеною швидкістю 50 км\год у потерпілих був би шанс вижити,  та й самих ДТП могло б не статися... Найкращим засобом у боротьбі із таким лихом, як  надто  «прудкі» кермувальники, поза всяким сумнівом є встановлення комплексів автоматичної фото-та відеофіксації порушень, котрі не залишать впертим «шумахерам» жодного шансу. Компанія «Українські системні інновації» працює над  тим, аби такі комплекси ставали на заваді перетворенню у смертельно небезпечну територію як Київської області, так і будь-якого іншого регіона України.