Порушення ПДР – під ударом діти

На автошляхах України відбуваються дійсно жахливі речі. В аваріях та пригодах, котрі мало не щодня трапляються через порушення правил дорожнього руху гинуть та отримують травми діти та підлітки.  У смертельній небезпеці найголовніше та найдорожче – майбутнє нашої держави.  Чи довго ще триватиме дорожній безлад, котрий забирає дитячі життя, завдає втрати, що не можна обрахувати жодними  грошовими сумами та іншими матеріальними вимірами? 

 

Так, увечері 17 липня п’яний водій автомобіля «Audi 80» на вулиці Центральній у Пологах Запорізької області скоїв наїзд на двох велосипедистів, у тому числі малолітнього, 2007 року народження. Хлопець загинув на місці події, а інший потерпілий помер у кареті швидкої медичної допомоги. У ніч з 20 на 21 липня  у с. Ліщині Житомирського району Житомирської області 24-річний водій автомобіля ВАЗ-2106 не впоравшись з керуванням, скоїв наїзд на парубків, які раптово з’явились на проїжджій частині дороги у темну пору доби. Унаслідок ДТП обидва хлопці віком по 16 років отримали  травми різного ступеня тяжкості та були госпіталізовані до лікарні.

 

21 липня, близько 19:30 в Очаківському районі поблизу села Рівне на закругленій ділянці дороги 32-річний водій легкового автомобіля ЗАЗ не впорався із керуванням та допустив виїзд на узбіччя, де транспортний засіб перекинувся. В результаті ДТП з тяжкими травмами були госпіталізовані пасажири авто: дружина водія та їхня малолітня донька 2018 р.н. Також забої та садна отримали ще троє їхніх дітей (двоє 10-ти років та трирічна дівчинка).

 

Того ж дня   селі Козьова Сколівського району Львівськоі області 19-річний водій мікроавтобуса «Рено Трафік» виїхав з проїжджої частини на автобусну зупинку, де збив 42-річну жінку та двох її дочок, 12 і 14 років. Усіх постраждалих відвезли в лікарню, але жінку врятувати не вдалося. Дівчати, за життя котрих ведуть боротьбу лікарі, вже напевно залишаться сиротами.  Днем раніше, 20 липня,  33-річна мешканка Тисмениці, керуючи автомобілем марки Mitsubishi Lanser в місті Івано-Франківську,  не надала переваги в русі пішоходам, відтак здійснила наїзд на дворічну дівчинк котра  переходила проїзну частину на регульованому пішохідному переході. Внаслідок ДТП дитина отримала закритий перелом лівої стегнової кістки.

 

Як бачимо, всі ці трагедії трапилися менше, аніж за тиждень та у самих різних регіонах нашої країни. Це красномовно свідчить про те, що проблема має загальнодержавний рівень та потребує негайного вирішення. Як вже неодноразово зазначалося, суттєве покращання ситуації із дотриманням правил дорожнього руху в Україні навряд чи можливе без максимального задіяння систем автоматичної фіксації порушень ПДР. Компанія «Українські системні інновації» активно працює, аби захистити усіх мешканців нашої країни, і, перш за все – маленьких українців, її майбутнє.