Чергове вилучення автівки: краще б вже сплатила ті штрафи…

«Чортова дюжина» - таки нещасливе число! Мешканка столиці накопичила 13 штрафів за порушення правил дорожнього руху на загальну суму більше 7 167 грн та … втратила власне авто. Воно вилучене та перебуватиме на штрафмайданчику, допоки власниця не сплатить заборгованість.

Про це повідомив заступник міністра з питань виконавчої служби в Міністерстві юстиції України Андрій Гайченко: «І все тому, що не сплатила штрафи вчасно… Жителька міста Київ накопичила 13 штрафів за порушення правил дорожнього руху на загальну суму більше 7 167 грн – та залишилася без авто. Так, постанови органів поліції щодо накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафів по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху пред’явлені до примусового виконання до Святошинського відділу ДВС міста Київ».

«Наразі автомобіль боржниці вилучений та перебуватиме на штрафмайданчику, допоки власниця не сплатить заборгованість. Або ж арештоване майно боржниці буде реалізоване на електронному аукціоні OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України)», - кажуть у Мін’юсті.

Компанія «Українські системні інновації», звичайно ж, співчуває жіночці, що втрапила в халепу. Але – лише певною мірою. Ну що б то було їздити за Правилами дорожнього руху, не порушувати їх вперто та безвідповідально (13 порушень – це все-ж таки не одне)? Або, принаймні, хоча б вчасно сплачувати штрафи згідно отриманих повідомлень про їх накладення?  Шановні співгромадяни, із появою в Україні автоматичної фіксації порушень ПДР, часи змінилися докорінно! Забуваймо про міркування на кшталт: «Та шо мені буде?» та «Якось обійдеться!» Їздимо, як то годиться, або платимо, коли винні. Іншого не буде.