За перший тиждень роботи «Фантоми» назбирали неабиякий «врожай»

Поліцейські автомобілі-«Фантоми» за перші чотири дні роботи зафіксували понад 4 тисячі порушень швидкості. Всього Київ патрулюють чотири таких автомобіля. На відміну від стаціонарних комплексів автоматичної фіксації порушень ПДР, які встановлені в місцях підвищеної концентрації ДТП і є загальновідомими, завдання «Фантомів» - раптово фіксувати перевищення швидкості водіями.

На вулицях Києва машини для прихованого патрулювання і фіксації порушень ПДР з'явилися 25 січня нинішнього року. Як повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, за перший день роботи чотирьох автомобілів «Фантом» було виписано 990 адмінпостанов про перевищення швидкості. «Завдання «Фантомів» - це не збирати гроші до казни, а робити дороги України безпечнішими»,  - зазначив Геращенко.

Дещо згодом результати роботи поліцейських автомобілів-«Фантомів» за перші дні роботи оприлюднив і заступник начальника патрульної поліції України Олексій Білошицький. За підсумками чотирьох днів, з 25 по 28 січня кількість зафіксованих порушень перевищила 4 тисячі. «На ранок 29 січня вже маємо 4212 винесених постанов щодо правопорушень, зафіксованих фантомами в автоматичному режимі», - зазначив пан Білошицький.

Підрахунок показує, що кожен «Фантом» в день «збирає» по 260 порушень. Таким чином,  станом на 1 лютого, коли  минає перший тиждень роботи нових патрульних машин,  «врожай» має бути неабияким. Але все це – тільки початок. За твердженням Антона Геращенка, у 2022 році планується закупити ще 30 автомобілів «Фантом», а в 2023 ще 50, чого, на думку посадовця, буде достатньо для створення умов для раптового контролю швидкості в потоці, разом з використанням напівавтоматичних камер «Truecam».

Компанія «Українські системні інновації» резюмує: судячи із вражаючих результатів перших днів застосування «Фантомів», нашим співвітчизникам таки конче потрібне посилення контрою за дотриманням Правил дорожнього руху та неухильним виконанням Закону. Більше контролю – більше безпеки! Інакше – ніяк.