Не треба нас дурити! Афтофіксація знижує кількість смертей на дорогах

Останнім часом в деяких вітчизняних ЗМІ почали з’являтися публікації про те, що запровадження в Україні системи автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху нібито не мало жодного позитивного впливу на ситуацію із дорожньо-транспортними пригодами, котра останнім часом не покращилась, а, навпаки, погіршилась. Правда це чи безсоромна брехня? Напевно, треба спитати у професіоналів.

Протягом року роботи систем автофіксації порушень ПДР, кількість ДТП із загиблими та/або травмованими знизилася на понад 60%. Зниження кількості аварій відбувається саме там, де встановлені прилади контролю швидкості. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін.

«Читаю новини і бачу сенсаційні заголовки: «Камери автофіксації порушень ПДР не вплинули на кількість аварій». Одразу спохватився, невже… Невже ми так сильно помилилися із нашою стратегією», – пише він. Насправді, за словами Єніна, не все так погано. Так, за рік роботи таких систем, кількість ДТП із загиблими та/або травмованими знизилася на 65%. Зниження відбувається саме там, де встановлені прилади контролю. Раніше абсолютно такі ж дані наводив і  перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Оце і є об’єктивна та реальна оцінка роботи системи автоматичної фіксації – а не вигадки борзописців, що мають сумнівну обізнаність у предметі, про який вигадують «сенсації», не розрізняючи навіть камери відеоспостереження та комплекси автофіксації. Висновки таких «фахівців» не маю жодної цінності, бо у народі її називають влучним словом «побрехеньки». Компанія «Українські системні інновації» зазначає: ефективність та доцільність системи, котра вже другий рік поспіль пильнує автошляхи та вулиці держави, доведено беззаперечно. Тож, не треба нас дурити!