Автошляхи України стали ще на 10 «КАСКАДів» безпечнішими

З 26 листопада на автомобільних дорогах Запоріжжя, Львова, Тернополя, Донецької, Миколаївської, Рівненської та Харківської областей почнуть працювати комплекси  фіксації правопорушень, які контролюватимуть дотримання вимог Правил дорожнього руху в автоматичному режимі. Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

Вони будуть встановлені в таких місцях:

м. Запоріжжя - 1 комплекс «КАСКАД»

м. Львів - 2 комплекси «КАСКАД»

м. Тернопіль - 1 комплекс «КАСКАД»

Донецька область - 1 комплекс «КАСКАД»

Миколаївська область - 2 комплекси «КАСКАД»

Рівненська область - 2 комплекси «КАСКАД»

Харківська область  - 1 комплекс «КАСКАД»

За даними патрульної поліції, з 26 листопада автоматично фіксуватимуть правопорушення загалом 246 приладів, які розташовані у 24 містах і 15 областях. Протягом 10 місяців 2021 року складено понад 4 млн 500 тисяч адміністративних матеріалів, серед яких 113 тисяч – щодо керування у стані сп’яніння.

На початку червня 2021 року у Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що за рік роботи системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху кількість смертей на дорогах зменшилася на 17 відсотків. За даними МВС, за рік роботи системи автоматичної фіксації було складено понад 1,7 мільйона постанов, сплачено штрафів на більше ніж 259,5 мільйонів гривень.

Компанія «Українські системні інновації» вітає черговий крок із збільшення рівня безпеки на вітчизняних автошляхах та черговий раз висловлює готовність робити все необхідне задля того, аби він зростав і надалі.