«Шумахере», злазь! Ти вже приїхав…

В Україні почали забирати автомобілі за порушення ПДР і несплачені штрафи. Конфіскація загрожує тим, хто «ганяє» в містах на швидкості понад 150 км/год. Таких порушників по всій країні налічується близько 150, більше 30 з них знаходяться в Києві.

За дорученням відомства конфіскацією займається Державна виконавча служба разом з патрульними. «Є люди, у яких 10, 15, 20 несплачених штрафів за перевищення швидкості. Це нам дає всі законні підстави з дотриманням вимог закону виїжджати, відстежувати таких порушників, спільно зі співробітниками поліції затримувати їх і евакуювати їхні транспортні засоби на штрафмайданчик», — сказав заступник міністра юстиції Андрій Гайченко.

Після цього власник авто повинен покрити всі штрафи за перевищення швидкості, заплатити за евакуацію автомобіля (близько 1200 грн) і перебування транспорту на штрафмайданчику (144 грн за день). Якщо він не знайде грошей, його автомобіль «піде з молотка».

Перші конфіскації вже відбулися в Харкові. Там, наприклад, евакуатор забрав дорогий Mercedes. Його власник їздив зі швидкістю 130 км/год і накопичив штрафів на 80 тис. грн. Загалом в місті за два дні роботи евакуювали 5 елітних авто. Приблизно через місяць така система почне діяти в Києві, а потім — по всій території країни. Таких кардинальних заходів було вжито після низки масштабних смертельних ДТП, які сталися в Україні через перевищення швидкості.

Компанія «Українські системні інновації» з даного приводу може зазначити лише таке: Правила дорожнього руху написані та діють для всіх без винятку. Їзди за їх вимогами – не матимеш проблем. Схибив – плати! А якщо вперто не бажаєш дотримуватися Закону – ходитимеш пішки. Отже, панове вітчизняні «шумахери», злазьте – здається, ви вже приїхали…