Кількість ДТП в Україні зростає. Потрібно більше автофіксації!

Кількість дорожньо-транспортних пригод на українських шляхах у першому півріччі 2021 року, на превеликий даль,   помітно збільшилася. За даними Нацполіції, кількість аварій на дорогах зростає. Так з початку року правоохоронці зареєстрували 86 459 інцидентів. Це на понад а 14 тисяч (майже на 20%) більше, ніж у 2020 році.

Цю неприємну активність перш за все  можна пов’язати зі зростанням кількості автомобілів: через паніку навколо коронавірусу багато хто надає перевагу персональному транспорту замість громадського.

Ось як виглядає топ-5 причин ДТП на українських дорогах за даними Нацполіції в першому півріччі 2021 року:

Порушення правил маневрування: 35 947 випадків;

Перевищення безпечної швидкості: 20 414 випадків;

Недотримання дистанції 14 675 випадків;

Порушення правил проїзду перехресть 5 529 випадків;

Управління транспортом в стані сп’яніння: 2 346 випадків.

А тепер давайте уявімо, як би ці жахливі цифри виглядали, якби у дію не було введено  систему автоматичної фіксації порушень ПДР?! Нещодавно у вітчизняній поліції констатували, що після її впровадження на українських дорогах стало значно безпечніше. Нещодавно перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький заявив, що за рік кількість ДТП знизилася на 65%. Але… Тільки там, де встановлено комплекси автоматичної фіксації порушення правил дорожнього руху.

Компанія «Українські системні інновації» вимушена зазначити: в реаліях сьогодення, котрі, на жаль  не свідчать про покращення рівня правосвідомості наших співгромадян якомога більше поширення дії системи автофіксації порушень ПДР є єдиним дієвим засобом порятунку українців від підвищення аварійності та смертності на дорогах.