Нова оцінка ефективності автофіксації – успіх є беззаперечним!

За рік роботи системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху кількість дорожньо-транспортних пригод у місцях встановлення відповідних комплексів  знизилась на 65%. Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький під час форуму «Україна 30. Безпечна громада».

«За рік роботи системи кількість ДТП із загиблими та травмованими у місцях, де встановлені камери автоматичної фіксації, знизилася майже на 65% (це у порівнянні з середнім показником за минулі три роки (зі 123 до 44)» - зазначив високопосадовець. За його словами, за час роботи комплексів  автофіксації було складено понад 3 мільйони постанов, понад 2,5 мільйони постанов порушники вже оплатили. Це принесло держбюджету близько 500 мільйонів гривень.

«Я хочу наголосити, що принцип роботи системи автоматичної фіксації - не каральний, а превентивний. Саме тому МВС впровадило відкритий метод встановлення комплексів автоматичної фіксації, на відміну від багатьох країн, де такі комплекси встановлюють приховано», - наголосив пан Білошицький.

Він нагадав, що наразі в Україні встановлено 236 комплексів, але до кінця 2021 року їх кількість зросте до  270-ти. Крім того, протягом наступних двох років на шляхах з’являться ще понад три сотні комплексів автоматичної фіксації порушень ПДР. На сайті МВС постійно оновлюється інформація про їх розташування на автошляхах.

Компанія «Українські системні інновації» має нагоду черговий раз підкреслити – якнайширше впровадження автоматичної фіксації порушень ПДР в Україні має конкретний вимір.  Робота цієї системи, перш за все, обчислюється попередженими ДТП, а отже, врятованими життями наших співвітчизників.