Автофіксація – наступ на порушників ПДР є невпинним

Кількість комплексів автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху в Україні зростає. Все більше й більше автошляхів, міських вулиць та площ опиняються під пильним наглядом та невсипущим захистом сучасних електронних «вартових», робота яких спрямована на зниження аварійності, забезпечення безпеки українців, збереження їх життя та здоров’я від тяжких наслідків дорожньо-транспортних пригод.

З сьогоднішнього  дня на дорогах України запрацює 17 нових комплексів автофіксації порушень ПДР. Про це інформують у Міністерстві внутрішніх справ:   «22 жовтня 2021 року на автодорогах Львова, Вінниці, Харкова, а також Донецької і Харківської областей запрацюють прилади фіксації правопорушень, які контролюватимуть дотримання вимог ПДР в автоматичному режимі». На всіх дорогах будуть встановлені комплекси контролю «КАСКАД».

Відтак, у Львові буде розташовано 2  комплекси, у Вінниці 4 комплекси, у Харкові один, а у Харківські області – 9 «КАСКАДів» та ще один – у Донецькій області. Повідомляється також, що відсьогодні на дорогах України буде працювати 218 комплексів автофіксації.

В Україні 1 червня 2020 року офіційно запустили систему автоматичної фото- та відеофіксації дорожнього руху. За час роботи системи кількість правопорушень на дорогах зменшилася у вісім разів. У вересні МВС повідомляло, що за рік роботи системи автоматичної фіксації було складено понад 1,7 мільйона постанов, сплачено штрафів на більше ніж 259,5 мільйонів гривень.

Компанія «Українські системні інновації» нагадує – кожен новий комплекс автоматичної фіксації порушень ПДР є розвитком наступу Порядку та Закону на безлад та безкарність, котрі щоденно забирають людські життя. Отже, наступ цей має бути невпинним – заради інтересів усіх українців.