Нові правила від Кабміну – велосипедисти таки допросилися

Українські власники да водії двоколісних засобів пересування (перш за все – велосипедів) вже давно намагалися привернути до себе увагу влади та вимагали перейнятися їхніми проблемами. Аж ось їх прохання було почуте в уряді – до Правил дорожнього руху внесені корективи, котрі стосуються, передусім, «двоколісників». Втім,  відтепер вони матимуть не лише чітко окреслені права, але й чимало обов`язків.

 Кабінет Міністрів вніс зміни до Правил дорожнього руху в Україні. Більшість з них стосуються пересування велосипедистів. Відповідний проєкт постанови затвердили під час засідання уряду 29 вересня. Передбачається внесення змін і доповнень до ПДР та викладення в новій редакції розділів 33 «Дорожні знаки», 34 «Дорожня розмітка» та додатків 1,2 до ПДР.

 Чимало змін стосуються дорожнього руху велосипедистів. Зокрема, уточнено термін «велосипедна доріжка», додано «велосипедну смугу» та «велосипедний переїзд». Крім того, детально регламентується, як саме повинні переміщатися велосипедисти, вказані їхні права й обов’язки. Необхідність змін у проєкті постанови Кабміну пояснюють тим, що із ухваленням нових стандартів виникає потреба в приведенні у відповідність до них Правил дорожнього руху.

 Цікаво, що, наприклад, ті велосипедисти, которі виходили на  акцію протесту у Києві, бажаючи посилення відповідальності для водіів автівок, що їх нехтують, перш за все, вимагали від уряду встановити більше комплексів автофіксації порушень ПДР. Вони цілком резонно вважають, що їх відсутність дозволяє водіям порушувати швидкісний режим і саме через це часто під колесами опиняються кермувальники велосипедів.

 Компанія «Українські системні інновації» цілковито підтримує таку точку зору та обіцяє зробити все, що залежить від неї задля того, аби на вітчизняних автошляхах комфортніше та безпечніше було усім, нелалежно від кількості коліс їх транспортного засобу.