Автофіксація порушень ПДР: кількісне зростання та нові напрями роботи

З сьогоднішнього дня система автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху буде поповнена новим потужним «загоном» відповідних комплексів, що стануть на варті правопорядку у декількох регіонах держави. На черзі також поширення «функціоналу» автофіксації – на боротьбу із перевищенням вагових норм вантажів, що перевозяться українськими автошляхами.

Як повідомив перший заступник керівника патрульної поліції МВС України Олексій Білошицький із 28 вересня на вітчизняних автодорогах  починають працювати ще 20 комплексів автофіксації порушень Правил дорожнього руху, загалом кількість комплексів автофіксації на трасах та у населених пунктах збільшилася до 158-ми.

20 нових комплексів автофіксації порушень ПДР працюватимуть на автомобільних дорогах Львівської, Запорізької, Закарпатської та Одеської областей. На Львівщині розташували 13 приладів контролю,  у Запорізькій області встановили 4 комплекси, у  Закарпатській області розмістили 2 комплекси автофіксації, та ще один – у Одеській.

Також із 1 жовтня в автоматичному режимі  має фіксуватися перевищення вагових норм. Для цього до вказаної  дати уряд зобов’язаний прийняти підзаконні нормативно-правові акти до закону №1582-IX. На сьогоднішній день в Україні встановлено вже близько 50 систем автофіксації перевищення ваги, але поки вони працюють в тестовому режимі. Вимірювальне обладнання розташоване по всій ширині в верхньому шарі покриття автомобільних доріг. Планується перекрити всі наявні об’їзні дороги. Фіксуватися буде номерний знак, габарити, маса, кількість осей, швидкість та інші дані. Потім порушників буде приходити повідомлення про штраф.

Компанія «Українські системні інновації», як завжди, вітає нові дієві кроки для наведення ладу на вітчизняних автошляхах. Більше контролю – менше порушень. Зниження кількості порушень – більше врятованих життів та попереджених ДТП. Іншого шляху у нас немає.