Українські парадокси: водії платять, плачуть … та порушують!

Система автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху працює в нашій державі вже більше року. Підсумки її роботи – це очевидне зниження аварійності на контрольованих відповідними комплексами ділянках автошляхів та величезні суми штрафів, вже сплачені тими, хто вперто не бажає дотримуватися ПДР. Втім, поки що у царині порядку та безпеки на дорогах в Україні все далеко не так гарно, як хотілося б.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції МВС України Олексій Білошицький повідомив, що  за весь час роботи комплексів автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху в Україні винесли 2313730 адмінпостанов,  штрафи за 1952301 з них вже сплачено. За свої порушення водії виклали з власних кишень суму у 376 646 829 гривень. Також він зазначив, що за час роботи камер з 1 червня минулого року в місцях їх установки вдалося досягти зниження кількості ДТП з постраждалими і загиблими втричі.

Водночас, перевищення швидкості руху, з яким, перш за все, покликані боротися комплекси автоматичної фіксації порушень ПДР залишається на українських шляхах однією із найпоширеніших причин дорожньо-транспортних пригод. З початку року в Україні трапилося вже понад 120 тисяч аварій, у яких загинуло 1914 людей, ще 19 309 отримали травми. Так, 49 690 ДТП сталося через порушення правил маневрування, тоді як 28 155 – через перевищення швидкості.

Компанія «Українські системні інновації» із величезним сумом має констатувати: до європейської культури водіння, до справжньої безпеки та порядку на наших автошляхах, нажаль, ще досить далеко. А, отже, є над чим працювати у цьому напрямку. Тож працюймо!