Новий керівник МВС України: поширення системи автофіксації триватиме і надалі!

До кінця року на дорогах України встановлять 270 комплексів автоматичної фото- і відеофіксації порушень ПДР. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський під час презентації проектів та пріоритетних напрямів діяльності МВС. Це рішення, передусім обумовлено тим, що за офіційними даними правоохоронного відомства, на ділянках доріг, на яких встановлено комплекси автоматичної фіксації порушень ПДР, рівень смертності знизився утричі.

«Щодо комплексів автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху. На сьогодні у нас вже встановлена ціла низка таких комплексів. Лише за останній місяць було встановлено 58 комплексів автоматичної фіксації. До кінця року їх буде 270», - заявив нещодавно призначений очільник МВС Денис Монастирський. Він зазначив, що наступного року планують закупити близько 100 камер фіксації порушень ПДР.

Монастирський додав, що в Україні близько двох тисяч місць із високою концентрацією аварій, тому такими темпами лише через десять років на всіх цих ділянках встановлять комплекси автоматичної фото- і відеофіксації порушень ПДР. Через це запропонували розподіляти штрафи, які надходитимуть від камер фіксації порушень ПДР. 25% від суми штрафу надходитиме тому, хто встановить ці камери у визначених поліцією місцях.

Компанія «Українські системні інновації» цілковито підтримує будь-які ідеї та починання, котрі спрямовані на забезпечення більш високого рівня безпеки на автошляхах України. І констатує при цьому, що найефективнішим, найдосконалішим та перевіреним практикою засобом для цього є саме поширення та укріплення системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху.