Trucam проти «шумахерів» - ефективність поза всяким сумнівом

В українській  поліції відзвітували про результати використання приладів автоматичного контролю швидкості Trucam. За оголошеними конкретними результатами. робота цих пристроїв системи фото- і відеофіксації показала надзвичайно хороші результати, адже, на превеликий жаль, наші співвітчизники стабільно порушують швидкісний режим.

За повідомленням першого заступника начальника Департаменту патрульної поліції МВС України Олексія Білошицького,  завдяки роботі мобільних радарів з моменту їх запуску в експлуатацію 18 жовтня 2018 року було винесено 1 143 469 постанов про порушення ПДР. Всі порушення – це факти перевищення швидкості більш, ніж на 20 км/год, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг, а також інші порушення ПДР, передбачені частиною 1 ст. 122 КУпАП.

Загальна сума штрафів, що були накладені на «шумахерів» котрих із допомогою Trucam зловили «на гарячому», склала понад 346 мільйонів гривень, з яких водії сплатили понад 325 мільйонів. Наразі відсоток погашень становить 94%. Зараз Trucam використовуються на 72 ділянках українських доріг, але в планах Національної поліціі збільшити їх кількість до понад трьох сотень. Отже, їздити все-таки доведеться за правилами.

Компанія «Українські системні інновації» підкреслює, що впровадження найсучасніших систем електронного контролю за дотриманням Правил дорожнього руху є найвірнішим та найшвидшим шляхом до наведення ладу на автошляхах нашої держави. Як би не хотілося комусь уникнути цього, але жодних інших варіантів для забезпечення стабільної безпеки як водіїв, так і всіх інших громадян України взагалі не існує.