У трусах... Поставлено абсолютний рекорд безглуздя у «боротьбі» з автофіксацією

Майже із того момента, коли на вітчизняних автошляхах з`явилися  перші комплекси автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху, деякі українські водії відчайдушно намагаються «надурити» їх, вперто не бажаючи робити найпростіше та найприродніше – просто їздити за правилами.

Здебільшого такі спроби зводяться до вигадування різноманітних засобів приховування  номерів своїх автівок від пильного «ока» комплексів автоматичної фіксації порушень ПДР, аби таким безглуздим чином залишится «інкогніто» та уникнути штрафу. Відомі випадки, коли автомобілісти прикривали номера шматком паперу або серветкою, інші – пакетом, а треті – опалим листом. Деякі водії користуються не підручними засобами, а навіть купують «спеціальні пристосування», через власну жадібність збагачуючи шахраїв.

Втім, навпевно абсолютний рекорд у цих смішних та марних намаганнях  встановив власник мотоцикла з Мелітополя, котрий у справі сцумнівного «креативу» відзначився особливою винахідливістю. Він одягнув номерний знак в жіночі стрінги і таким чином прикрив пару цифр на ньому. Невідомо, чи збирається «винахілник» патентувати власне «ноу-хау», але напевно, що ні.

Компанія «Українські системні інновації» нагадує різноманітним «розумникам» та пустунам: закон є закон і його доведеться виконувати так чи інакше. Для любителів ховати власні номерні знаки  в українському законодавстві передбачений штраф у 850 гривень. Якщо порушення буде повторно зафіксовано протягом року, він збільшиться вдвічі  - до 1 700 гривень. Крім того, водієві суд може присудити 30 – 40 годин громадських робіт. Також порушнику може загрожувати оплатне вилучення транспортного засобу (котре відбувається також за рішенням суду). Шановні співвітчизники! Давайте не осоромлюватися, виконувати вимоги правил дорожнього руху, а білизну застосовувати виключно за призначенням!