Штраф – той самий. Форма – електронна

Віднині в Україні водії  отримуватимуть повідомлення про штрафи за порушення ПДР в електронному форматі. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Тепер документ про накладення адміністративного стягнення за порушення Правил дорожнього руху  будуть надходити адресатам не в звичному паперовому форматі «листів щастя», а через відповідні  онлайн-сервіси, перелік яких на нинішній момент є таким:

bdr.mvs.gov.ua;

портал «Дія»;

електронний особистий кабінет водія.

«Ми (патрульна поліція) перші серед державних органів починаємо відправляти для примусового виконання документи, видані у формі електронного документа. Це впровадять шляхом електронного інформаційного взаємодії з автоматизованою системою виконавчого провадження, власником якої є Міністерство юстиції України », – повідомляє заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Високопосадовець підкреслює, що ця система спростить процедуру оплати штрафу і знизить витрати на друк і послуги поштового зв’язку.

Компанія Українські системні інновації» нагадує: ми живемо у час стрімких змін, що відбуваються навколо нас та свідчать про технічний прогрес, цифровізацію та вдосконалення усіх сфер нашого буття. Втім, аби не стикатися з деякими із цих змін, краще все ж-таки дотримуватися Правил дорожнього руху і не отримувати взагалі ніяких штрафів – навіть у найсучаснішому вигляді.