В Україні розпочинається «місяць безпечних доріг»

Протягом місяця в державі триватиме комплекс заходів під умовною назвою «Безпечні автомобільні дороги», які повинні бути проведені для зниження рівня аварійності у всіх областях, на всіх ділянках доріг. Національна поліція України збільшить кількість патрульних екіпажів на найбільш аварійних ділянках доріг. У вихідні та святкові дні до несення служби будуть залучатися додаткові наряди поліції.

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Нацполіції Олексій Білошицький. Особливу увагу необхідно звернути на посилення поліцейської присутності: збільшити кількість екіпажів патрульної поліції та груп реагування патрульної поліції, особливо в місцях підвищеної аварійності, зазначив  високопосадовець.

Деякі конкретні деталі заходу, що починається, розкрив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич: «Хочу наголосити на активізації роботи в напрямку контролю за дотриманням водіями автобусів правил дорожнього руху та правил перевезення пасажирів. Крім того, потрібно посилити контроль за дотриманням перевізниками, водіями та пасажирами правил карантину людей, у тому числі дотримання ними протиепідемічних заходів», — зазначив він.

Крім того, поліцейські акцентують увагу на виявленні фактів порушення правил проїзду транспортних засобів, чиї габаритні або вагові параметри перевищують нормативні. А також забезпечать здійснення посилених заходів габаритно-вагового контролю.

Компанія «Українські системні інновації» безумовно вітає будь-які заходи, що спрямовані на зниження кількості ДТП на вітчизняних автошляхах. Втім, хотілося б зазначити, що будь-які тимчасові дії не можуть підмінити собою системної та всеосяжної роботи із зменшення кількості порушень Правил дорожнього руху, невід’ємною та надзвичайно важливою частиною якої є якнайширше впровадження системи автоматичної фіксації порушень ПДР.