Україна: більше автофіксації порушень ПДР – більше безпеки для всіх

Автоматична фіксація порушень Правил дорожнього руху, робота якої спрямована на рішуче наведення ладу на вітчизняних автошляхах, зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод, збереження життя та здоров’я українців, охоплює все більш широкі терени нашої держави. Її потенціал зростає не лише кількісно (за рахунок збільшення комплексів та приладів, що задіяні), але й якісно – у боротьбі із порушниками ПДР застосовуються все нові  форми та методики.

Так, заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко нещодавно повідомив про те, що Міністерство внутрішніх справ випустить так звані «фантоми» на дороги вже з 1 липня. Наразі відомство  готує обладнання, яке дозволить фіксувати швидкість автомобілів у русі – його співробітники тестують чотири машини, на яких воно вже встановлене. Ця техніка дозволяє фіксувати швидкість зустрічної машини та авто, яке їде у тому ж напрямку.

Загалом до 2024 року на дорогах має з’явитися понад півтисячі комплексів, які фіксуватимуть порушення швидкісного режиму у русі. До слова, наразі на шляхах країни працюють 117 пристроїв TRUCAM. Втім, головною на найбільш ефективною «зброєю» у боротьбі із порушниками ПДР лишаються комплекси автоматичної фіксації «Каскад». Найближчим часом їх ще побільшає – як стало відомо, Департамент патрульної поліції МВС України погодив 7 місць для встановлення камер автоматичної фіксації на вулицях Вінниці.

За даними патрульної поліції України, за перший рік роботи системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху таких правопорушень стало у вісім разів менше. Крім того, скоротилася кількість ДТП і постраждалих у них осіб.

Компанія «Українські системні інновації» зазначає – попри всі вагання та сумніви життя переконливо доводить необхідність якомога ширшого впровадження автофіксації порушень ПДР. Можна сказати – життєву необхідність. Автофіксація – то є порядок та безпека на автошляхах. Безпека на дорогах та вулицях України – є збережені життя її громадян!