Автофіксація працює на поповнення держбюджету України

Міністерство фінансів України підбило підсумки роботи системи автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху у її, так би мовити, грошовому обчисленні. Результати вражають та переконливо свідчать про необхідність подальшого розвитку цього надзвичайно дієвого та ефективного засобу наведення ладу на вітчизняних автошляхах.

За січень-травень 2021 року до державного бюджету України надійшло 126,159 мільйонів гривень сплати штрафів за порушення правил дорожнього руху, зафіксованих в автоматичному режимі. Загалом за рік роботи автофіксації порушень це – 319 мільйонів гривень. Більш конкретно цифри виглядають таким чином

за січень цього року надійшло 17,4 мільйонів гривень штрафів;

за лютий – 16,099 мільйонів гривень;

за березень – 27,9 мільйонів гривень;

за квітень – 35,8 мільйонів гривень;

за травень (станом на 28 травня) – 28,9 мільйонів гривень.

Нагадаємо – перші комплекси автофіксації порушень ПДР на дорогах України запрацювали із 1 червня 2020 року.  За період із цього дня і до кінця 2020 року до держбюджету надійшло 192,8 мільйонів гривень  сплати штрафів за порушення Правил дорожнього руху, зафіксованих в автоматичному режимі. Як бачимо, обсяги надходжень до скарбниці держави зростають щомісяця. Вітчизняні водії стали їздити ще гірше? Ні, збільшується кількість комплексів автофіксації порушень ПДР. І так воно буде надалі.

Компанія «Українські системні інновації» нагадує: «темні часи» безладу, безконтрольності та безвідповідальності на наших автошляхах закінчилися! Деякі вітчизняні видання пишуть, що «водії сплатили майже 320 мільйонів штрафів через автофіксацію». Ні, шановні панове –  аж ніяк не «через автофіксацію», а завдяки власній звичці їздити як заманеться та нехтувати Закон. Не порушуйте – тож не буде мільйонних штрафів. Порушуєте – платіть та навчайтесь законослухняності і культурі водіння.