Є з чим боротися: в Україні поставлено дикий «рекорд» із порушень ПДР

Час від часу усі розмови та палкі дискусії, котрі точаться на тему: «А чи не занадто жорстко ведеться у нашій країні боротьба із порушниками Правил дорожнього руху?» перекреслюються одним-єдиним випадком, котрий, більш, ніж переконливо доводить: аж ніяк не занадто. Допоки в державі існують «водії», здатні утнути на дорозі таке, політика щодо них повинна бути максимально суворою та принциповою.

Те, що накоїв 14 червня у місті Миколаєві водій автомобіля Ford Fusion із впевненістю можна вважати абсолютним рекордом неповаги до Закону, Правил дорожнього руху, та, найголовніше – нехтування безпеки власних співгромадян. Повідомлення про водія автівки, котра рухається містом із порушенням усіх можливих та неможливих правил, почали надходити до патрульних о 13 годині. Люди зазначали, що хтось на великій швидкості їде вулицями та потрапляє у ДТП з іншими авто.

Менш ніж за 15 хвилин патрульні дізналися, де автівка. Водій на вимоги правоохоронців, які його переслідували, не реагував – вдалося зупинити завдяки блокуванню у селі Галицинове. Після зупинки водій вискочив з авто та почав втікати – його наздогнали. Зазначається, що 36-річний водій мав явні ознаки наркотичного сп’яніння, але проходити огляд відмовився.

Патрульні склали на нього майже 40 адміністративних протоколів:

- 18 протоколів за статтею 124 «Порушення ПДР, що спричинило ДТП»;

- 18 протоколів за статтею 122-4 «Залишення місця ДТП»;

- протокол за частиною 1 статті 130 «Відмова від проходження огляду на стан сп’яніння»;

- протокол за статтею 122-2 «Невиконання вимоги про зупинку»;

- постанова за частиною 1 статті 126 «Керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред’явила для перевірки посвідчення водія відповідної категорії».

За даними місцевих ЗМІ, Ford Fusion мав одеську реєстрацію. На велике щастя, повідомлень щодо людей, котрі постраждали у численних ДТП, скоєних цим горе-«кермувальником», немає.

Компанія «Українські системні інновації» зазначає: ми всі прагнемо жити у цивілізованій та безпечній країні. Прийти до цього можемо лише через усвідомлення кожним неможливості безвідповідальної та, врешті-решт злочинної поведінки на дорозі. До того часу, коли це, н6арешті станеться,  якомога більш повному контролю за дотриманням Правил дорожнього руху та суворим покаранням за їх порушення просто немає альтернативи. Працюємо заради безпеки українців!