Національна поліція України посилює контроль на автошляхах

Як повідомили у прес-службі МВС України, з 13 травня буде збільшено кількість  радарів TruCam на, котрі  представники вітчизняної поліції застосовують для фіксації швидкості автомобільного транспорту на  українських дорогах. До 75-ти приладів, які вже використовують патрульні поліцейські, буде додано ще 25. Про це заявив заступник начальнику департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

"До  тих 75, котрі вже працюють, додаємо ще 25 - на ділянках із підвищеною аварійністю, причиною якої є,  переважно саме перевищення дозволеної швидкості", - зазначив він. Також посадовець запевнив, що в місцях, де будуть проводитися заміри швидкості,   стоятимуть попереджувальні знаки. Службові автівки поліції  працюватимуть із увімкненими  проблисковими маячками. "Усе максимально відкрито та із  максимальним попередженням, адже наша мета - не притягти  до відповідальності якнайбільше людей, а попередити правопорушення, знизити швидкість", - сказав пан  Білошицький.

Нагадуємо про відповідальність за цей вид правопорушення: перевищення більш як на 20 км/год — штраф – 255 гривень, за перевищення більш як на 50 км/год — штраф – 510 гривень.

Активізація боротьби із порушниками швидкісного режиму на українських автошляхах є надзвичайно слушним та своєчасним заходом української поліції – зважаючи на кількість дорожньо-транспортних пригод, що кожен день трапляються на них саме із вини «лихачів». Втім, маємо зазначити – вимірювання та фіксація швидкості «у ручному режимі», є, насправді, вчорашнім днем у  світовій правоохоронній практиці. Майбутнє – за «розумними» автоматичними комплексами фото- та відеофіксації порушень правил ПДР. Компанія «Українські системні іновації» докладає всіх зусиль задля того, аби на українські дороги прийшли саме такі комплекси, здатні працювати щоденно, 24 години на добу, за будь-яких погодних умов та пори року. Це стане важливим наступним кроком у забезпеченні безпеки всіх громадян України.