Автофіксація порушень ПДР: Більше! Ще більше! А далі – скрізь…

Автоматична фіксація  порушень Правил дорожнього руху стала реальністю в Україні лише минулого року. Але її старт був настільки вдалим, що нині розвиток системи автофіксації набирає не просто стрімкий, а можна сказати бурхливий темп. І це, зважте, лише початок!

На сьогоднішній день на дорогах країни встановлено 92 комплекси фотовідеофіксації порушень ПДР. Камери працюють в Києві і Київській області, Львівській та Миколаївській областях. З 30 грудня 2020 р. на автомобільній дорозі М-06 (Київ — Чоп) запрацювали 3 комплекси. З 22 березня нинішнього року комплекси працюють на автомобільній дорозі      М-05 (Київ — Одеса).

До 1 червня комплексів автоматичної фотовідеофіксації в Україні стане 131, а до кінця року — їх заплановано встановити близько 400. Крім того, сумарно до 2024 року мають намір встановити близько півтори тисячі камер фото і відеофіксації порушень правил дорожнього руху.Крім цього, на всі автомобілі патрульної поліції будуть встановлені камери для фіксації перевищення швидкості. Про такі плани повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

«Ми плануємо реалізувати одразу 4 підходи: встановлення камер фотовідеофіксації трьох типів, посилення законодавчої бази, поліпшення дорожньої інфраструктури та системи статистики щодо ДТП», — сказав Геращенко.

Також в планах МВС — застосувати шведську модель спостереження Vision Zero. З її допомогою українські правоохоронці сподіваються звести нанівець смертність на дорогах. У програму окрім обмежень швидкості і штрафів за їх перевищення входить система, яка в автоматичному режимі оцінює безпеку дорожньої інфраструктури і прогнозує осередки аварійності.

Зараз в Міністерстві внутрішніх справ спільно з Міністерством інфраструктури працюють над створенням інтерактивної карти України. На ній буде фіксуватися вся статистика ДТП. Це допоможе місцевій владі правильно організувати безпечний дорожній рух.

Компанія «Українські системні інновації» завжди дотримувалася єдиного правила: «Безпека дорожнього руху – це життя! А життя українців – понад усе!» Кожен новий комплекс автоматичної фіксації  порушень ПДР, що робить  автошляхи нашої країни ще більш безпечними - це ще один крок до втілення цього правила в реальність.