Україна приєдналась до шостого «Глобального тижня безпеки дорожнього руху»

З понеділка, 17 травня, в Україні стартував «Тиждень безпеки дорожнього руху». Про це українські правоохоронці повідомили усіх співвітчизників за допомогою мережі Facebook. Вони зазначили, що зараз є прекрасна можливість повторити правила поведінки на дорозі і розповісти їх своїм дітям.

Наша країна приєднується до шостого глобального Тижня безпеки дорожнього руху, який проходить у всьому світі 17-23 травня. До її організації приєдналися близько 300  її міст. Глава Укрінфрапроекту Кирило Хом’яков на прес-конференції з нагоди початку Тижня безпеки дорожнього руху розповів, що його відомство планує закупити для Міністерства охорони здоров'я 10 реанімобілів, які призначатимуться для реагування на дорожньо-транспортні пригоди.

«Запускаємо «пілот» з МОЗ. Закупимо для них 10 реанімобілів, які працюватимуть на дорогах», - сказав високопосадовець. За його словами, також в рамках пілотного проекту для Укртрансбезпеки в цьому році буде закуплено 40 додаткових пересувних ваг.

Заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький на прес–конференції заявив: «За цей рік ми маємо зниження кількості травмованих в результаті ДТП на 14% і кількості загиблих-на 17%. Це той старт, який ми маємо станом на зараз, вже цього року». Особливо він зазначив, що зменшення кількості аварій з травмованими і загиблими на дорогах спостерігається саме в тих місцях, де розміщено комплекси автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху. За його словами, цього року планується встановити ще більше таких комплексів в місцях концентрації ДТП.

Компанія «Українські системні інновації» щиро підтримує проведення в Україні важливого заходу, котрий спрямовано на покращання ситуації на вітчизняних автошляхах. Втім, у нашій компанії безпеці дорожнього руху присвячений кожен тиждень, будь-який день та навіть хвилина.