Арсен Аваков: «Листи щастя мають піти в минуле»

В Україні постійно вдосконалюється та осучаснюється система автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху, а також все, що пов’язане із її функціонуванням. Вже найближчим часом «учорашнім днем» стануть застарілі методи повідомлення про те, що хтос потрапив під її пильне електронне «око».

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час форуму «Україна 30. Безпека країни» анонсував відмову від надсилання паперових повідомлень про штрафи, котрі серед українських водіїв мають назву «листи щастя» порушникам правил дорожного руху. За підрахунками МВС, це дозволить державі зекономити близько 6 мільйонів гривень на місяць.

«До 90% виплат сьогодні здійснюється ще до того, як водій отримає поштою постанову про оформлення штрафу. Тому ми найближчим часом змінимо процедуру оформлення порушень ПДР і відмовимось від надсилання цих так званих листів щастя», - сказав Аваков.

З 17 березня 2021 року в Україні суттєво виросли штрафи за порушення правил дорожнього руху. Зокрема, значно підвищено штраф за перевищення швидкості. Якщо раніше його максимальний розмір (за перевищення на 50 км/год і більше) становить 510 гривень, то з 17 березня він виріс до 1700 гривень. Штраф за перевищення на 20-50 км/год становитиме 340 гривень, а не 255 гривень.

Компанія «Українські системні інновації» бажає всім вітчизняним водіям та автовласникам бути не тільки сучасними, але й законослухняними. «Крокуйте в ногу» не лише із технічним прогресом, але із Правилами дорожнього руху – тож не матимете штрафів, ані паперових, ані електронних.