Розпочинається тестування комплексу «Каскад» у Миколаєві

У місті Миколаєві в рамках розвитку системи міського відеоспостереження «Безпечне місто» розпочинається робота пілотного проекту автоматичної відеофіксації порушень Правил дорожнього руху за допомогою комплексу  «Каскад», розробленого та виготовленого компанією   «Українські системні інновації». Найближчим часом він запрацює на одній з найбільш аварійно небезпечних ділянок міських магістралей. За попередньою домовленістю робота комплексу відеофіксації триватиме не менше місяця.

«У нас було звернення від патрульної поліції щодо встановлення такого обладнання саме на розі проспекту Центрального та вулиці Шосейної. Ми отримаємо реальні дані з цієї аварійної ділянки: інтенсивність руху та кількість порушників. Місто матиме доступ до всього масиву оброблених даних», - розповів директор миколаївського «Міського інформаційно-обчислювального центру» Євген Богаченко. Посадовець також зауважив, що вже мав можливість ознайомитися з роботою системи безпосередньо в польових умовах. Побачене справило на нього  надзвичайно позитивне враження - якість обладнання не викликала жодних нарікань, а  потужні можливості аналізу даних знаходяться на дуже  високому рівні.

За словами міського голови Миколаєва  Олександра Сєнкевича, безпека дорожнього руху – гостре питання для міста,  де є аварійно небезпечні ділянки, на котрих постійно стаються аварії та страждають люди. Тож міська влада системно працює над цим питанням і цілком невипадково обрала для покращання ситуації співпрацю із компанією «Українські системні інновації», котра здатна надати надійне та сучасне обладнання від надійного вітчизняного виробника. Особливу зацікавленість миколаївських можновладців викликало те, що вимірювання швидкості руху транспортних засобів відбувається одразу за двома незалежними каналами – відео та радарним, що мінімізує можливість оскарження даних комплексу «Каскад» в суді.

«Українські системні інновації» раді допомогти у надзвичайно важливій справі підвищення безпеки миколаївців – втім, як і мешканців будь-якого іншого населеного пункту нашої держави. Працюємо задля безпеки та захисту українців!