Автофіксація: відтепер і на Рівненщині

До українських регіонів, де лад на автошляхах пильнують комплекси автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху долучається ще одна область – Рівненська. Роботи із їх встановлення вже ведуть  Департамент патрульної поліції спільно із  Службою автомобільних доріг та компанією «Українські системні інновації».

Перші на Рівненщині камери автофіксації порушень правил дорожнього руху вже встановили на трасі Київ – Чоп. Вони розташовані у двох місцях: на виїзді з Рівного у бік Дубна та в селі Панталія Дубенського району. Попереду – проведення додаткових  випробувань на місці, під'єднання до сервера  - і «Каскади» почнуть свою роботу, спрямовану на зменшення кількості порушень ПДР та аварійності на автошляхах регіону.

«Сам функціонал комплексів передбачає не тільки дотримання контролю за швидкісним режимом, а це й досить інтелектуальна гнучка система. Тобто, там можна програмувати так само реакцію на порушення рядності, обгін, дотримання смуг руху, спільну роботу зі світлофорними об'єктами. З технічної точки зору після завершення їх встановлення вже сьогодні ці комплекси можуть працювати», – каже речник Служби автодоріг області Дмитро Леонтіюк.

Отже, компанія «Українські системні інновації» докладає всіх зусиль, аби зробити українські автомобільні дороги, вулиці наших міст та сіл ще більш безпечними. Крок за кроком, регіон за регіоном – саме так Україна рухається до кращого цивілізованого, європейського майбутнього .