Львівщина – поширення автоматичної фіксації є нагальною необхідністю

Автоматична фіксація порушень правил дорожнього руху впевнено крокує Україною. Наразі регіоном, де цьогоріч відбуватиметься значне збільшення кількості відповідних комплексів, є Львівщина. Для цього маємо цілком конкретні причини та передумови.

На Львівщині з початку дії нових штрафів патрульні зафіксували порушень швидкісного режиму на 700 тисяч гривень. Понад дві тисячі порушників встановленої у населеному пункті швидкості зафіксували за цей місяць патрульні за допомогою приладу TruCam. «Аналізуючи цей місяць ми бачимо лише незначні зміни. Учасники дорожнього руху порушують, практично, на тому ж рівні, як і до збільшення штрафів. Однак, бачимо позитивну динаміку в тому, що все більше водіїв та пасажирів користується засобами пасивної безпеки і це дуже радує», — зауважує начальник управління патрульної поліції Львівської області Роман Пилипенко.

Отже, як бачимо, не штрафи замалі, а контролю не вистачає. Втім, на Львівщині вже вирішили, як зарадити цій біді. Фіксувати правопорушення на автошляхах області будуть камери у кількості 21 одиниці, з яких 3 камери вже працюють на дорозі М-06 Київ – Чоп у Солонці та Буську. Їх встановили наприкінці минулого року. Прилади контролю встановлюють на ділянках концентрації ДТП та з підвищеною аварійністю. Нагадаємо -лише за перші кілька годин роботи ці три камери зафіксували понад 800 порушень ПДР на автомобільних дорогах Львівщини.

Керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза зазначив: «Ми зі свого боку робимо все можливе, аби наші шляхи були безпечними. Зокрема, ремонтуємо та будуємо автомобільні дороги, розширяємо проїзні частини, вдосконалюємо та влаштовуємо транспортні розв’язки, освітлюємо магістралі та проводимо заходи із безпеки дорожнього руху. Тим не менше, безвідповідальних водіїв, які нехтують вимогами Правил дорожнього руху, зокрема швидкісного режиму, досить часто зустрічаємо на дорогах. Лише контроль дозволить зменшити аварійність та їх наслідки на автомобільних шляхах. Наша безпека залежить, в першу чергу, від самих нас».

Компанія «Українські системні інновації» щиро вітає подальший розвиток системи автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху в нашій державі. Порядку та безпеки забагато не буває. Заради цього і працюємо…