Автофіксація по-новому – за справу беруться «фантоми»

Найближчим часом в Україні з`явиться ще одне нововведення, котре суттєво ускладнить життя тим, хто досі не осягнув жорсткої необхідності дотримуватися Правил дорожнього руху та прагне й далі «ганяти з вітерцем». На полювання автошляхами держави за такими «шумахерами» ось-ось вийдуть поліцейські автомобілі-«фантоми».

 

Мапу розташування комплексів автофіксації порушень ПДР вивчити нескладно – а ось зустріч із цими варотвими доріг буде для порушників завжди дуже неприємною несподіванкою. Радник міністра внутрішніх справ України Володимир Мартиненко пояснив, що в таких автомобілях будуть їздити поліцейські, але вони не будуть брендовані.

 

«У нас будуть використовуватися автомобілі-фантоми — це автомобілі, в яких є спеціальне обладнання, яке в автоматичному режимі фіксує порушення правил дорожнього руху. Вони не брендовані, поліцейські будуть їхати в них у загальному потоці транспортних засобів і в автоматичному режимі виявляти порушення», - повідомив пан Мартиненко.

 

Також він додав, що в 2021 році на дорогах України хочуть додатково встановити 200 комплексів автофіксації порушень ПДР. «Окрім камер, у нас працюють поліцейські загони, які використовують радари TruCAM. Нещодавно кількість ділянок, де вимірюють швидкість за допомогою TruCAM, збільшилася ще на 60», - зазначив радник очільника МВС.

 

Компанія «Українські системні інновації» щиро радить усім співвітчизникам звикати до того, що система контролю за дотриманням Правил дорожнього руху в нашій державі повсякчас ставатиме все більш потужною, розгалуженою, різноманітною та досконалою. Ми пильнуємо заради вашого життя та безпеки!