Не сховатися – віднині їзда із прихованими номерами коштуватиме дуже дорого

Як відомо, після Ухвалення Верховною Радою України відповідного законопроекту, ціла низка  штрафів для водіїв була значно підвищена. Зокрема це стосується і експлуатації авто із номерним знаком, котрий з тієї чи іншої причини неможливо чітко ідентифікувати. Саме таке законодавче рішення є геть не випадковим та дуже своєчасним.

 

Варто було запровадити в Україні систему автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху, аж одразу з`явилися спритники, котрі вирішили, що найпростішим шляхом до того, аби позбутися проблем із пильнім «електронним оком» є не суворе дотримання правил ПДР, а приховування від комплексів автофіксації номерних знаків власних автівок. Негайно знайшлися і шахраї, котрі за певну суму пропонували різні «рятівні хитрощі» - такі, як спеціальні плівки, сітки та інший непотріб, завдяки якому номери начебто стануть «невидимими» для приладів автофіксації.

 

Звичайно ж, це була цілковита нісенітниця – комплекси «Каскад», що встановлені на автошляхах України надурити неможливо. Втім, зараз таким спробам покладено край на державному рівні, бо обходитися «розумникам» вони відтепер будуть аж надо дорого. Якщо раніше штраф за їзду на незареєстрованій машині, без номерного знака, або з номерним знаком, який не відповідає вимогам стандартів («3D»-номери, стікери і т.п.), забруднений, перевернутий або неосвітлений, чи закритий іншими предметами, що ускладнює його ідентифікацію з відстані 20 метрів, становив 170 гривень, то тепер за таке порушення доведеться заплатити 850 гривень.

 

Саме така санкція загрожує порушнику, якщо «попастися» патрульним вперше. При повторному «зауваженні» поліції порушнику доведеться сплатити вже 1700 гривень. Крім того, водію можуть присудити 30-40 годин громадських робіт. Також порушнику ПДР загрожує оплатне вилучення транспортного засобу. Суворо? А ти не намагайся дурити державу!

 

Компанія «Українські системні інновації» нагадує – єдиний лайфхак на тему «як не платити штрафи» полягає у найпростішій та найрозумнішій речі: не порушуйте – то й не платитиме!  Всі інші засоби є сумнівними та не приведуть ні до чого хорошого.