Відеофіксація – то безпека! Доведено ще раз...

У Сполучених Штатах затримано чергового викрадача дорогих автівок. Справа, в принципі, досить рядова для будь-якої країни.  Диво полягає в тому, що цей телепень, здається, не мав жодної гадки про те, що на світі існуює така надзвичайно корисна річ, ак автоматична відеофіксація. На цьому й «погорів»...

 

Зловмисник здійснив викрадення Bentley у одній із найбільш дрогих версій - Flying Spur, котра коштує понад 220 тисяч доларів буквально, як то кажуть, «на камери». Він навіть не став перейматися тим, аби сховати власне обличчя під маскою, котору, до речі, мав при собі. Більше того – безпристрасне та невсипуще єлектронне «око» зафіксувало ще й номерні знаки автівки, котрою злодій прибув «на діло».

 

Угон розкішної автівки було здійснено на території містаа Саутфілд штату Мічіган. Седан Bentley Flying Spur належав не приватній особі, а агентству Dream Luxury Car Rentals, котре спеціалізується на прокаті найшикарніших автомобілів. Викрадач завітав до цього агнтства під виглядом клієнта та примудрився під час цих відвідин поцупити ключі від машини, на яку «поклав око».

 

Наступного дня він повернувся та цілком безперешкодно потрапив на відкриту парковку, де знаходилась Bentley, відчинив її, та й поїхав собі – неначе так воно було й треба.  Звичайно ж, одразу після того, як факт зникнення автівки було встановлено, власник агентства не лише звернувся до правоохоронців, але й призначив винагороду у 3 тисячі доларів за інформацію про можливе місце знаходження коштовного Bentley. Седан знайшовся на звичайнісінькій стоянці біля жилого комплексу. Коли викрадач повернувся до машини, на нього вже чекали поліціянти – доказів злочину у них, завдяки відеофіксації було більше, ніж достатньо.

 

Компанія «Українські системні інновації» черговий раз нагадує: системи автоматичної фото- та відеофіксації  стоять на сторожі не лише дотримання правил дорожнього руху, але й майнових інтересів автовласників, та й, загалом, усіх громадян. Це – нова, сучасная та  безпечна реальність, до якої всі ми маємо прагнути.