Швидкість таксі опиниться під подвійним контролем

Міністерство внутрішніх справ України та компанія Uber розпочали спільний проєкт, який дозволить боротися з порушеннями правил дорожнього руху таксистами. Uber запускає нове програмне забезпечення, яке дозволить контролювати швидкість водія таксі. Таким чином, Україна стала першою країною в Європі та другою у світі, після США, де запрацює така програма.

 

Про цю надзвичайно цікаву ініціативу заявив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.Він розповів, що ідея щодо співпраці з’явилася у 2020 році, коли у масштабній аварії за участі водія таксі загинуло багато людей. «Компанія-адміністратор таксі бачить, з якою швидкістю рухається водій. Ми запропонували створити нове програмне забезпечення, за допомогою якого компанія Uber могла б контролювати швидкість своїх водіїв, а якщо таксист порушує правила дорожнього руху, то він отримує смс-попередження від компанії», – сказав Геращенко.

 

Також пан Геращенко зазначив, що нововведення жодним чином не є «підміною» автоматичной фіксації порушень ПДР -  якщо водії таксі Uber чи інших операторів будуть порушувати правила дорожнього руху, то будуть відповідати перед законом, як і інші водії. А нова система безпеки від компанії Uber працюватиме як додаткова гарантія безпеки водія і пасажира.

 

Голова з розвитку Uber в Центральній і Східній Європі Георгій Соколянський розповів, що для нового програмного забезпечення компанія знайшла дані про максимально дозволену швидкість на кожній дорозі та трасі України. В режимі реального часу за даними GPS технологія визначає орієнтовну швидкість водія. «Відтепер водій, який перевищив дозволену швидкість, отримує сповіщення про своє порушення – чому це шкодить йому і пасажиру, чим це небезпечно та навіть додали аргумент про більшу затрату палива. Водії, які отримають найбільше сповіщень, можуть бути деактивовані. Сподіваємось, що така ініціатива дозволить поліпшити безпеку руху на дорогах України», – зазначив Соколянський.

 

Компанія «Українські системні інновації» вітає та підтримує чергову ініціативу, спрямовану на наведення ладу на вітчизняних автошляхах. Більше контролю – баільше безпеки. Більше безпеки – більше врятованих життів українців. Працюємо заради цього!