Знаєш – не порушуй! Порушив – то знай...

В Україні від кожного водія, звичайно ж, чекають на знання Правил дорожнього руху та бездоганне їх дотримання. Втім, навіть якщо людина вже порушила ПДР, державою створрються винятково сприятливі умови для того, аби вона могла швидко та без зайвих клопіт дізнатися про власну похибку та «ліквідувати» її наслідки - вчасно та на вигідних умовах сплатити суму штрафу, накладеного за відповідним адміністративним стягненням.

 

Днями Кабінет Міністрів України затвердив порядок безоплатного надання інформації про адміністративне правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті.

Згідно з новим порядком, громадянин може звернутися до сервісних центрів МВС незалежно від місця реєстрації та зазначити бажаний спосіб отримання інформації (на пошту чи за номером телефону) щодо порушень правил дорожнього руху.

 

На підставі звернення особи, відповідний територіальний орган із надання сервісних послуг МВС безоплатно вносить до Єдиного державного реєстру транспортних засобів інформацію про абонентський номер засобу мобільного зв'язку та/або адресу електронної пошти.

 

У разі вчинення на транспортному засобі, що належить відповідальній особі, адміністративного правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, зафіксованого в автоматичному режимі, інформування про правопорушення здійснюється шляхом надсилання повідомлення.

 

Компанія «Українські системні інновації» закликає співвітчизників ні в якому разі не порушувати Правила дорожнього руху. Але якщо вже таке трапляється із вами -  не баріться скористатися відповідним сервісом від держави, аби не усладнювати життя як собі, так і тим, хто пильнує безпеку на автошляхах України!