Посилення відповідальності для «шумахерів» - це лише початок?

Як виявляється, законопроект  №2695 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху», котрий нещодавно було затверджено Верховною Радою України, може стати лише початком ще більших неприємностей для тих, хто вважає за можливе нехтувати Правилами дорожнього руху.

 

Так, заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко днями заявив, що МВС має намір  ініціювати інший  законопроєкт, який взагалі позбавлятиме системних порушників ПДР водійських посвідчень. «Якщо штрафів назбирається більше ніж 10 чи 15, то така особа повинна лишитися без прав і вона буде змушена перескладати іспит на їх отримання», - сказав Геращенко. Таку сувору ініціативу високопосадовець обгрунтував наступним чином:

 

«Сьогодні деякі покидьки сідають за кермо, їдуть зі швидкістю 200 км/год, після цього викладають порушення в соціальні мережі. Є покидьки, які публікують «я сьогодні порушив п'ять разів, заплатив 1200 грн, все одно буду порушувати». У перспективі будемо пропонувати забирати права у людей, які систематично перевищують швидкість на 50 км/год і більше. Це вбивці на дорогах!»

 

Дещо емоційно, але ж не погодитися із паном заступником міністра важко. Для тих, хто не просто не дотримується Правил дорожнього руху, а ще й отримує від цього якесь збочене «задоволення», напевно не має місця на наших автошляхах – принаймні, у ролі кермувальникуів.

 

Компанія «Українські системні інновації», головною метою роботи якої є збереження життя та здоров`я українців, вважає, що у цій справі немає місця для компромісів та поблажок. Безпека дорожнього руху – не забавка, і цю істину рано чи пізно доведеться осягнути всім без винятку!