Функціонал автофіксації розширено – тримайтесь своєї смуги, панове!

Вчора в Україні зроблено ще один крок до покращення рівню безпеки на вулицях вітчизняних населених пунктів. Комплекси автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху  почали реалізувати додаткову функцію та вийшли за межі боротьби лише із тими, хто нехтує обмеженнями швидкісного режиму.

 

Як повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції  МВС України Олексій Білошицький, 3 15 лютого 2021 року комплекси фотовідеофіксації розпізнаватимуть порушення проїзду смугою громадського транспорту. «Перша така камера знаходиться у місті Києві на бульварі Дружби народів, 36. Вже зараз вона зможе фіксувати не тільки порушення швидкості руху, але й контролювати рух смугою для громадського транспорту», – розповів Білошицький.

 

«Проскочити пошвидше смугою для руху громадського транспорту і не отримати адмінпостанову стане ще важче», – зазначив він, бо тепер комплекс  фіксує не лише порушення швидкості руху, але й контролює рух смугою для громадського транспорту.

«Система фото- та відеофіксації довела свою ефективність. На місцях де встановлені комплекси автоматичної фіксації правопорушень кількість ДТП з потерпілими та загиблими знизились у три рази. Ми продовжуємо розвивати цей напрямок й поступово намагаємось збільшити не тільки кількість самих камер, а й їхній функціонал», – підсумував пан Білошицький.

 

Компанія «Українські системні інновації» черговий раз нагадує – автоматична фіксації порушень ПДР надає дуже широкі можливості для виховання у водіїв законослухняності, стриманості та культури поводження на дорозі. Тож, знижуємо швидкісить, тримаємось вірної смуги – та впевнено рухаємось у цивілізоване та безпечне майбутнє!