Новини автофіксаціїї: зроблено крок назустріч вітчизняному бізнесу

Український платіжно-інформаційний сервіс «Штрафи UA» запустив можливість для власників компаній контролювати оплату штрафів за порушення Правил дорожнього руху (ПДР) щодо всіх транспортних засобів, які вони використовують для ведення бізнесу. Нова можливість сервісу дає змогу контролювати до десяти машин й отримувати повідомлення не лише за штрафами ПДР, які оформлені на автомобілі, а й за штрафами, виписаними на водіїв.

 

«Штрафи UA» - запущений у 2016 році платіжно-інформаційний сервіс для водіїв України. Він допомагає спростити процес сплати штрафів за порушення правил дорожнього руху. За допомогою сервісу у 2020 році було сплачено штрафів на суму понад 50 мільйонів гривень. Застосунок скачали понад 1 млн користувачів.

 

Для невеликого бізнесу, який активно використовує власний транспорт, своєчасна та коректна оплата автоштрафів є складною, оскільки в разі порушення ПДР штраф може бути виписано і на машину, і на водія. Засновник «Штрафи UA» Денис Дмитров також зазначає, що без належного контролю через прострочені платежі до чорного списку боржників Державної виконавчої служби потрапляють власники машин, які передали авто в тимчасове користування і про наявність штрафу дізнаються вже в кризовій ситуації, коли ДВС призначає додаткові санкції за несплату.

 

Функція контролю штрафів ПДР для підприємців дає змогу зареєструвати в застосунку до десяти автомобілів і ввести дані водійських посвідчень найманих працівників, які ним керують. Після цього керівник підприємства своєчасно отримуватиме повідомлення про нові штрафи в момент фіксації порушень, зможе покладати платежі на винних і перевіряти статуси їх погашення.

 

Встановлений на смартфоні співробітників застосунок також дає змогу за допомогою нової функції контролювати стиль водіння кожного працівника (швидкість, плавність маневрів, витрату палива тощо) й у такий спосіб формувати культуру безпечного водіння на дорогах. Нині функція контролю штрафів ПДР для підприємців уже доступна для iOS та Android.

 

Компанія «Українські системні інновації» щиро вітає будь-які дії, которі спрямовані на підвищення рівню безпеки на вітчизняних автошляхах. Тим більше – ті, котрі здійснюються із застосуванням сучасних технологій та ноу-хау. Це єдиний шлях, слудіючи яким Україна може прийти до кращого, більш безпечного та цівілізованого майбутнього.