Автофіксація порушень ПДР – конкретні результати та нові перспективи

Днями одразу два представники Міністерства внутрішніх справ України дали досить високу оцінку результатам роботи системи автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху в Україні. З їх слів можна зробити однозначний висновок – це нововведення є надзвичайно вдалим, та має поширюватися в нашій країні якнайшвидше.

 

Так, під час проведення відомчої  колегії в сісті Києві голова Національної поліції України Ігор Клименко наголосив, що на сьогодні в Україні працюють 28 комплексів автофіксації правопорушень на дорогах. «На деяких ділянках автодоріг, де розміщені ці комплекси, кількість ДТП зменшилася втричі» - сказав голова Нацполіції. За словами Клименка, минулого року було зафіксовано понад 168 тисяч ДТП, найчастіше причиною було перевищення швидкості, порушення правил маневрування та водіння у стані алкогольного сп'яніння.

 

Голова Нацполіції наголосив, що відомство розробило низку законодавчих ініціатив, спрямованих на посилення відповідальності за порушення на дорогах. Зокрема, за його словами, йдеться про законопроект щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у нетверезому стані та проект закону про внесення змін до адмінкодексу щодо посилення відповідальності пішоходів за порушення правил дорожнього руху, котрі вже ухвалені у першому читанні. «Сподіваюся, що цього року депутати остаточно ухвалять ці законопроекти» - наголосив Клименко.

 

Тим часом перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий під час розширеної наради щодо результатів роботи підрозділів Нацполіції у 2020 році повідомив, що одним з пріоритетів на минулий рік було зниження «війни» на дорогах, зокрема запуск автоматичної системи фотовідеофіксації порушень ПДР. За словами високопосадовця, на цьому напрямку є очевидний успіх:  «За пів року роботи системи на 45 ділянках автошляхів Києва та області, обладнаних камерами, кількість ДТП із постраждалими знизилася втричі. А кількість винесених постанов за перевищення швидкісного режиму на означених місцях - знизилася у 6 разів. Завдання на поточний рік - встановлення ще понад двохсот таких комплексів!» - проголосив пан Яровий.

 

Компанія «Українські системні інновації» робить все, що залежить від неї, аби на вітчизняних автошляхах якомога скоріше запанували мир, спокій та законослухняність, гідна європейської держави. Ми працюємо повсякчас і раді бачити, що ця робота дає конкретні та вагомі результати.