Автофіксація порушень ПДР-2020 – ефективність є надзвичайною

Україною та світом вже крокує новий, 2021 рік, але ми все ще підбиваємо підсумки року минулого. Виходячи з них щодо запровадженої 2020 року на вітчизняних автогшляхах системи автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху можно зробити цілком однозначний висновок – її ефективність та користь для держави є надзвичайними.

 

Усього за півроку, що минув від їх встановлення, комплекси автофіксації порушень Правил дорожнього руху в Україні зареєстрували понад 1,1 мільйонан порушень. Про це повідомили в Департаменті патрульної поліції МВС України. «За результатами роботи автоматичної фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі з 1.06.2020 по 30.11.2020 поліцейськими винесено 1 143 491 постанову про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксованих в автоматичному режимі», - йдеться у офіційному повідомленні правоохоронців.

 

Після введення фотофіксації порушень ПДР (з 1 червня 2020 року) мільйони українських автовласників заплатили штрафів на близько 200 мільйонів гривень. При цьому, велика частина з них сплатили штрафи зі знижкою 50%. Таку інформацію надали в головному сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ України.  Так, станом на 28.12.2020, розмір адміністративних штрафів, зафіксованих в автоматичному режимі, склав 184 098 236 гривень (близько 184 мільйонів гривень). У той же час, на 22 грудня в державному Реєстрі адміністративних правопорушень в сфері безпеки дорожнього руху було зафіксовано 1 190 639 постанов про адміністративне стягнення за правопорушення в ПДД.

 

При цьому, кількість штрафів, виплачених зі знижкою 50%, становить 844 570, що складає більше 70 відсотків від загального числа. Нагадаємо, що якщо автовласники оплачують штраф протягом 10 діб з моменту його виписки, то вони платять по знижці тільки половину всієї суми.

 

Компанія «Українські системні інновації» працює задля подальшого впровадження  цієї вкрай необхідної і корисної як для держави, так і для кожного її громадянина програми. Нехай рік, що прийшов принесе всім українцям ще більше законослухняності та безпеки!