Боротьба із порушеннями ПДР в Україні – вдосконалення триває

Система автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху, котра запрацювала в нашій державі із літа нинішнього року стає все більш досконалою. Комплекси автофіксації «опановують» нові функції, їх кількість на автошляхах України зростає, а державні органи працюють над тим, аби ніхто не зміг уникнути відповідальності за нехтування ПДР.

 

За словами голови Державного агентства інфраструктурних проектів  «Укрінфрапроект» Кирила Хом'якова, очолюване ним завершує роботу над синхронізацією різних реєстрів. Це дасть можливість уникнути ситуацій, коли водія неможливо притягнути до відповідальності через відсутність в загальній базі. «Наприклад, була проблема з автомобілями на іноземних номерах. Їх не було в базах і не було кого притягати до відповідальності. Незабаром і вони будуть штрафуватися, а разом з ними і військові автомобілі, і так далі. Додатково система буде приєднана до семи реєстрів» , - розповів високопосадовець.

 

Тим часом, за його ж словами, у Києві в тестовому режимі запустили камеру, яка фіксує перетин смуги громадського транспорту. «За день – понад 1000 порушень. Тепер водії не будуть оминати затори смугою громадського транспорту», – зазначив Хом’яков.

 

До речі, вітчизняна влада хоче ще більше посилити відповідальність за велике перевищення швидкісного режиму. Втім, поки що до порушників вирішили виявити певну поблажливість. «Спершу ми планували підвищувати штрафи навіть за незначне підвищення - від 20-50 км. Але потім було вирішено, що потрібно дати людям звикнути. Якщо ж говорити про порушення понад 50 км, то штраф ми хочемо збільшити» – повідомив голова Комітету Верховної Ради України  з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський.

 

Компанія «Українські системні інновації» невтомно працює заради того, аби система автофіксації порушень ПДР, спрямована на те, аби наші дороги та вулиці стали безпечнішими вдосконалювалась повсякчас та сподівається, що й усі інші органи та установи України, від яких залежить безпека наших громадян, так само докладатимуть для цього максимум зусиль.