СБУ попередила спробу зламу важливих систем відеоспостереження

Згідно повідомлення Служби безпеки України, контррозвідкою цієї спецслужби було виявлено та припинено спробу зловмисного проникнення до комп`ютерного  обладнання, що забезпечувало нагляд за  рядом важливих об`єктів на території нашої держави. Зокрема, оперативниками було встановлено, що хтось  намагається отримати доступ до систем відеоспостереження, які використовуються в адміністративних будівлях однієї з державних установ у Луганській області.

 

Як було з`ясовано згодом, намагалися зламати програмне забезпечення з IP-адрес, зареєстрованих у Москві і Санкт-Петербурзі. Отже, за цією спробою, якнайшвидче стоять  російські спецслужби. Завдяки  професійній роботі та своєчасному реагуванню наших контррозвідників вдалося запобігти витоку інформації, яка, напевно, була б використана не на користь Упраїни та її громадян. Окрім згаданої вище, ворожі хакери зробили й ще одну спробу – вони  намагалися також втрутитися у роботу системи зовнішнього спостереження комерційної структури, розташованої поруч з військовим об'єктом. Справа в тому, що частина камер підприємства фіксує проїжджу частину, по якій переміщається техніка, задіяна у районі проведення ООС. Висновки – кого саме може цікавити така інформація, зробити неважко.

 

Згадані вище події зайвий раз більш ніж наявно демонструють величезну небезпеку будь-якого співробітництва у сфері ІТ-технологій із країною-агресором. Тим більше – коли таке співробітництво відбувається з боку державних структур та в галузі забезпечення безпеки. Саме тому всі до єдиної розробки компанії «Українські системні інновації» є виключно українським продуктом, жодним чином не пов`язані із ворожими технологіми та мають достатньо високий ступінь захисту від зламу та хакерських атак. Ми пильнуємо безпеку держави та її громадян!