Арсен Аваков: «Система автофіксації працює! ЇЇ треба розширювати»

Система автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху, котру було впроваджено в Україні влітку нинішнього року отримала чергову високу оцінку від керівника профільного відомства – міністерства внутрішніх справ України. Його очільник впевнений – комплексасми автофіксації повинні бути обладнані всі автошляхи держави. І це буле зроблено!

 

Керівник МВС України Арсен Аваков відзначив ефективність введеної системи автоматичної фіксації, завдяки якій на третину зменшилася кількість порушень: «За п’ять місяців роботи відеофіксації кількість постанов про порушення знизилося майже на 30%! Маємо чітку тенденцію до зменшення порушень швидкісного режиму. Система працює! Незабаром придбаємо 300 відеокамер, які будуть працювати по всій країні! Контролюємо ПДР — рятуємо життя!»

 

Як уточнивпан міністр, в червні, коли в Україні запустили камери для фіксації порушень ПДР на дорогах було зафіксовано майже 400 тисяч порушень, але вже в жовтні ця цифра набагато нижче — камери зафіксували близько 120 тисяч перевищень швидкості. Глава МВС також нагадав, що поки в Україні працюють лише 45 камер, але в грудні будуть встановлені ще 220 камер. А в 2021 році, як зазначив Арсен Аваков, відомство закупить ще 330 камер, які встановлять по всій Україні.

 

Компанія «Українські системні інновації» докладатиме всіх зусиль задля втілення в життя цих амбітних та, насправді, доленосних для нашої держави планів. Нам немає що додати до слів пана Авакова, хіба що повторити абсолютно вірний заклик: «Контроль за дотриманням ПДР – то є порятунок життя українців!»