Іноземні номери? Системі автофіксації порушень ПДР тепер однаково

У наведенні ладу на вітчизняних автошляхах зроблено черговий важливий крок вперед. Віднині система автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху почала реєструвати порушення Правил дорожнього руху, вчинені власниками автомобілів на номерах іноземної реєстрації.  

 Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив: «Це означає, що відучора іноземні громадяни, що заїхали на своїх авто в Україну, і громадяни України, що їздять на машинах із номерами іноземної реєстрації, почнуть нести відповідальність за перевищення швидкості та порушення інших ПДР». Також він зазначив, що цей проект реалізовано в співдружності з Державною прикордонною службою України.

 «Як це працює? Прикордонник під час в'їзду авто на номерах іноземної реєстрації вносить у базу даних номер машини, ПІБ і паспортні дані того, хто був за кермом. Далі, якщо водій на цій машині перевищить швидкість, то система автоматично знаходить дані порушника, узявши їх із бази даних ГПСУ», - уточнив пан Геращенко.

 Далі, за його словами, прикордонники під час виїзду з України автомобіля на іноземній реєстрації фіксують факт порушень ПДР за час перебування в Україні та інформують про це водія, пропонуючи йому заплатити штраф. «Якщо водій-іноземний громадянин відмовляється платити штраф, то йому буде заборонено в'їзд в Україну. Якщо власник авто на іноземних номерах - громадянин України – відмовиться платити штраф, то документи скеровуватимуть за загальною процедурою до Державної виконавчої служби для стягнення через арешт майна або банківських рахунків», - розповів заступник міністра МВС.

 Компанія «Українські системні інновації» нагадує: ми живемо й працюємо в Україні та заради України. Тож будь-хто пересуваючись автошляхами та вулицями нашої країни, має суворо дотримуватися її законодавства. Ми докладаємо до цього усіх зусиль, докладатимемо і надалі!